Tohakka-klubi
Karjalaiset klubi-illat
Läkkä Tohakkah Bomban taloih! Karjalankielinen musiikki saa oman kotinsa Nurmeksen Bomban talolta, kun Tohakka-klubit käynnistyvät vuonna 2025. Kuutena iltana Bomban talolla raikaa folk, rock sekä perinteisempi karjalainen kansanmusiikki.
Tohakka tarkoittaa suomeksi ”tohinaa, puhinaa” sekä ”pientä hutikkaa”. Tohakka-klubit tarjoavat ainutlaatuisen mahdollisuuden kuulla kotoperäistä ja uhanalaista karjalan kieltä Nurmeksen Bomban talon inspiroivassa miljöössä. Kuudessa klubi-illassa esiintyvät karjala-folkin palkittu Loimolan Voima, perinteitä ja uutta folkia yhdistelevä Sattuma, uutta karjalankielistä rockia soittava Tulenlendo -yhtye sekä perinteisempää karjalaista musiikkia esittävä Pajojoukko Bratanat.
Tohakka-klubin isäntänä ja tuottajana toimii karjalahipsteri Mika ”Levoin Miša” Saatsi yhteistyössä Break Sokos Hotel Bomban kanssa.
4.1. Loimolan Voima
15.3. Sattuma
24.5. Tulenlendo
14.6. Loimolan Voima
30.8. Pajojoukko Bratanat
27.9. Tulenlendo
Liput klubille 10 €/hlö, ravintola Bomban ruokailijoille veloituksetta.
Majoittujana saat ostettua lipun lisäpalveluna majoitusvarauksen yhteydessä hintaan 5 €/hlö (liput tulossa lisätuotteen sokoshotels.fi)
Ovet avautuvat klo 21.00, tilaisuus päättyy klo 23.00.
Tohakka esiintyjät 2025
Loimolan Voima
Vuonna 2020 debyyttialbuminsa Ruttomužikan kyynäl julkaissut yhtye on muutamassa vuodessa tehnyt yli sata keikkaa, vieraillut Saksassa ja Virossa, julkaissut kaksi albumia, palkittu vuoden kansanmusiikkilevystä 2021, vuoden kansanmusiikkitekijänä 2023 ja Risteys-palkinnolla 2024.
Loimolan Voima tekee omintakeiset laulunsa itse perinteitä kunnioittaen, mutta samalla uutta ilmaisua luoden. Akustisten soittimien rinnalla surisevat syntetisaattorit ja looper luo kerroksia historiasta tähän päivään.
Kokoonpano:
Levoin Miša: laulu, ukulele, akustinen kitara, looper, melodica ja lyömäsoittimet
Levoin Miikkula: ukubasso, laulu, PolyD-syntetisaattori, melodica
Sattuma
Arto Rinteen luotsaama Sattuma folk-yhtye on perustettu Petroskoissa vuonna 2003. Yhtye on julkaissut kahdeksan albumia ja keikkaillut Karjaloiden lisäksi Euroopassa, Amerikassa ja Aasiassa. Vuonna 2024 Sattuma julkaisi uuden Karjalasta Karjalaan levyn, jonka jokaisen kappaleen tarina liittyy tavalla tai toisella Karjalaan, sen historiaan ja nykyaikaan. Levyltä löytyy sekä iloista folk-revittelyä ja kuplettia että maailmanmenoa pohdiskelevaa balladia. Laulukielinä ovat suomi, karjala ja Äänisniemen venäjän murre.
Kokoonpano:
Arto Rinne: laulu, kitara, haitari
Eila Rinne: viulu, laulu
Tulenlendo
Tulenlendo on vuonna 2024 perustettu karjalankielinen rock-yhtye. Tulenlennon kappaleissa karjalainen kansanperinne kohtaa rockin, folkin ja itäbluesin sekä sähkökitara haitarin. Pitkän linjan soittajien erilaiset taustat rock-, blues-, punk- ja kansanmusiikki-yhtyeistä kuuluvat Tulenlennon karjala-rockissa. Loppuvuonna 2024 yhtye julkaisi suoratoistopalveluihin ensimmäiset kappaleensa: Rakkahus eule riähkä, Liuskučuari ja Päivännouzu.
Kokoonpano:
Mika Saatsi: laulu, akustinen kitara
Mikael Shemeikka: haitari, laulu
Ari Enqvist: basso
Samuli Mikkola: sähkökitara, laulu
Juho Kaskinen: rummut
Pajojoukko Bratanat
Pajojoukko Bratanat on karjalankielinen lauluyhtye, jonka ohjelmistossa kohtaavat kaikki karjalan eri kielimuodot sekä moninainen kansanmusiikki runonlauluista uuteen nykyfolkiin ja suakkunoista prisatkah. Yhtyeen ensimmäinen digi-ep ”Pilbazie” on julkaistu syksyllä 2024. Pilbazie sisältää neljä suistamolaista kansansävelmää (Viikon vuotin, Huold on äijäl, Tulen syndy ja Tuutine tuuti) bratanamaiseen tyyliin sovitettuna.
Kokoonpano:
Marko Meijer: laulu, kitara
Timo Mokkila: laulu, tanssi
Mika Saatsi: laulu, rytmisoittimet
Mikael Shemeikka: laulu, haitari, kantele
TOHAKKA - ainavoluaduzet karjalazet illačut Bomban taloissa
Tulgua terveh kaikin!