Herkuttele jäätelöllä!
Ihastu Närpiön Jäätelötehtaan artesaanijäätelöihin
Millä työpaikalla päivä alkaa jäätelöaamiaisella? Jäätelötehtaalla tietysti! Tutustu yhteistyökumppaniimme Närpiön Jäätelötehtaaseen; heidän ihanilla artesaanijäätelöillään voit herkutella jatkossa myös meillä.
Pohjanmaalainen Närpiön kaupunki tunnetaan paitsi tomaateistaan, kohta melko varmasti myös jäätelöistään. Niin suosituiksi ovat Westerlundin veljesten lisäaineettomat artesaanijäätelöt tulleet. Perheyrityksen ensimmäiset jäätelöt valmistuivat keväällä 2022 ja kysyntä on ollut kovaa alusta asti.
Jäätelö valmistuu käsityönä pohjanmaalaisista raaka-aineista, kuten Östmanin tilan maidosta, Haga Gårdspackerin kananmunista ja paikallisten mansikkatilojen mansikoista. Vain vaniljatanko ja kaakaopavut tulevat maailmalta, sillä niitä ei Suomesta saa. Maut ovat mahdollisimman puhtaita, mitään keinotekoisia maku- ja väriaineita ei käytetä.
Tavoitteena maan paras jäätelö
Yritys syntyi Westerlundin veljesten, Magnuksen ja Mathiaksen, halusta luoda maan parasta jäätelöä. Ilman lisäaineita, joita tuntui kaikista markkinoilla olevista jäätelöistä löytyvän.
– Se tuntui oudolta, sillä jäätelön valmistukseen ei lopulta tarvita muuta kuin maitoa, kermaa, kananmunia ja sokeria. Uteliaisuutemme heräsi ja päätimme testata jäätelön valmistusta. Naapurikahvilasta saimme lainaksi pienen jäätelökoneen testituotantoa varten. Homma lähti toimimaan ja nyt sitä saa. Maan parasta jäätelöä, Magnus Westerlund lupaa.
– Aluksi aioimme tehdä vain pieniä eriä myyntiin maatilapuoteihin, kyläkauppoihin ja REKO-ringeissä jaettavaksi. Eli toimia hyperlokaalisti. Mutta sana levisi ja pian kaupat alkoivat soitella peräämme. Ostimme lisää jäätelökoneita ja palkkasimme henkilökuntaa. Jatkossakin käsityöläisjäätelömme tehdään pienillä koneilla 10 litran erissä ja laadukkaista, paikallisista raaka-aineista.
Makuja testailtu jo yli 120
Veljeksistä Magnus johtaa yritystä ja Mathias toimii jäätelömestarina keskittyen jäätelömakujen kehittämiseen. Makuja on testattu parissa vuodessa jo yli 120. Jokaista myyntiin tulevaa makua edeltää parikymmentä testiversiota. Aamut jäätelötehtaalla alkavatkin usein jäätelöaamiaisella, sillä kello yhdeksän kahvitaukoon mennessä päivän ensimmäinen satsi on valmistunut.
Sesonkimakuja tulee joka kauteen, sillä kuten Magnus toteaa, ihmisillä pitää aina olla syy syödä jäätelöä. Kevättalveen hän suosittelee muun muassa laskiaispullajäätelöä ja mämmijäätelöä.
Omaa lempimakuaan yrittäjän on vaikea valita.
– Niin. Se on kuin valitsisi lempilapsensa. Mutta ehkä pekaanikolajäätelöä vien kotiin useimmin, hän myöntää pienen pohdinnan jälkeen.
Herkuttele jäätelöllä hotellissa!
Jatkossa myös Original Sokos Hotel Royalin vieraat voivat herkutella närpiöläisillä artesaanijäätelöillä. Jäätelöt ovat myynnissä 1,5 dl pakkauksissa aulan Shopissa sekä Huipun saunaosastolla.
– Olemme todella iloisia yhteistyöstämme Osuuskauppa KPO:n ja uudistuneen Original Sokos Hotel Royalin kanssa. KPO on iso organisaatio, joten on erityisen hienoa, että he haluavat työskennellä pientuottajien kanssa ja tukea näin paikallista yhteisöä, Magnus Westerlund kiittää.
– Ja hotellistahan tulee upea. Royal-hotellissa on todella paneuduttu yksityiskohtiin, aivan kuten meilläkin. Mitään ei saa jättää sattuman varaan – meidän molempien bisnes on detaljibisnestä.