Målet är att vara Finlands mest klimatansvariga hotell.
På Solo Sokos Hotel Pier 4 vill vi skapa hållbar turism. Vårt mål är att minimera de klimatpåverkningar som hotell- och restaurangbesök orsakar.
Naturen är närvarande överallt på vårt hotell. Närheten till naturen, den andningsbara trästrukturen och de naturliga materialen skapar en mångsinnlig och atmosfärisk miljö som är idealisk för att koppla av, arbeta och helt enkelt må bra.
Vi prioriterar lokala partners och lyfter fram finsk expertis tillsammans. Vi framhäver inhemska och nordiska råvaror och respekterar deras unika smaker och djupaste väsen.
Vi strävar efter att använda mindre och återvinna mer. Vi föredrar återvunna material och utforskar lösningar inom cirkulär ekonomi.
Vi följer de hållbara turismprogrammen Green Key och Sustainable Travel Finland. Som en del av S-gruppen och Sokos Hotels-kedjan är vi engagerade i att uppnå gemensamma ambitiösa klimatmål.
Vårt mål är att vara Finlands mest klimatansvariga hotell, vilket leder oss till att göra bättre val för miljön varje dag. Vi vill vara ärliga och transparenta i det vi gör. Att mäta och förbättra hållbarhetsinsatserna är en pågående process, och vi är bara i början av denna resa. Vi utforskar ständigt sätt att ligga i framkant när det gäller hållbarhet inom hotellbranschen. Imorgon kommer vi att göra det bättre än idag.
Exempel på våra hållbarhetsinsatser:
Projektet har från början styrts av målet att minimera byggnadens klimatpåverkan under hela dess livscykel. Byggnaden, som är tillverkad av finskt och svenskt trä, är designad för att hålla i över 100 år och fungera som en kolsänka under hela sin livslängd.
Vår matfilosofi bygger på inhemsk sourcing och en helhetlig användning av råvaror. Vi använder huvudsakligen inhemska eller åtminstone nordiska råvaror. Vi föredrar säsongsbetonade grönsaker och fisk och strävar efter att använda råvarorna från början till slut för att minimera avfall.
Naturen är närvarande på alla nivåer i vårt hotell, vilket ger välbefinnande både för vår personal och våra gäster. Detta återspeglas i naturliga material, närheten till havet, hotellets ljudlandskap, den lilla skogen i innergården och naturstigen på takterrassen.
Vi lyfter fram finsk expertis tillsammans med våra inhemska samarbetspartners. Vi föredrar återvunna material och söker effektiva cirkulära ekonomilösningar. Till exempel är dricksglasen på Restaurang Harbore tillverkade av använda ölflaskor, arbetskläderna innehåller återvunna material och överblivna byggmaterial har omvandlats till små bord för lobbycaféet.
Vi använder förnybar elektricitet, huvudsakligen producerad av S-gruppens egna anläggningar. Vi följer Green Key-programmet för hållbar turism och Sustainable Travel Finland-programmet. Dessutom strävar vi efter LEED Platinum-certifiering för byggnaden.