Hem

Sök bokning

STF-märkning

Solo Sokos Hotel Lahtis Seurahuone har tilldelats märkningen Sustainable Travel Finland -märkning och Green Key-certifikatet

De företag som har fått detta märke uppfyller kriterierna som skapats av Visit Finland, en organisation som främjar turism, som tar hänsyn till de ekonomiska, ekologiska, sociala och kulturella aspekterna av hållbarhet.

Vi är ett hotell som har fått Visit Finlands utmärkelse Sustainable Travel Finland. Vi fick märket som den första operatören i Lahtis regionen 2020.

Företag som får erkännande uppfyller kriterierna som skapats av Visit Finland, som främjar turism, som tar hänsyn till ekonomisk, ekologisk, social och kulturell hållbarhet. Syftet med STF-märket är att säkra turistnäringens framtid genom hållbar utveckling. Med skylten kommunicerar vi även vårt ansvar till våra internationella gäster.

Mer information om skylten hittar du på VisitFinlands STF-sida.

Hur avspeglas det hos oss?

Miljöaktiviteter

Vi uppmuntrar våra gäster att röra sig på ett miljövänligt sätt! Du kan låna våra cyklar på vårt hotell utan kostnad under hela din vistelse. I receptionen kan du få information om cykelleder, vandringar och naturplatser i Lahtisområdet.

Lokalt samarbete

Vi samarbetar med lokala producenter, företag och utbildningsinstitutioner i vår region.

Honungen som serveras till frukosten produceras av våra hårt arbetande stadsbumsar som bor på taket. I vårt utbud av restauranger säljer vi öl från lokala producenter, veganska viner och ett brett utbud av alkoholfria alternativ. Vi har alltid vegetarisk mat på våra menyer.

Vi beställer sommarblommor till terrasserna från en lokal producent i Kaijansinkos trädgård. Vi erbjuder studenter praktikplatser och har varit involverade i projekt relaterade till deras arbetsliv.

Spara vatten

Vi övervakar vattenflödet och förbrukningen regelbundet, avloppsvattnet renas och solfångarna på taket på vårt hotell värmer en del av hushållsvattnet.

Återvinning och sortering

Ravintola Kuja föddes ur en vision och ett ansvar att ta hand om. Restaurangen byggdes 2018 med mestadels återvunna möbler och diskgods. Läs mer om Kujas berättelse här.

Våra hotellrum har sorteringskärl för att maximera avfallet som kan användas för energi.

Socialt ansvar

Vi erbjuder våra gäster förmåner som hotellboende och restaurangmåltider. Våra medarbetares kompetens och säkerhet tas om hand: våra anställda erbjuds arbetsskor och förmånen Epassi och våra medarbetare utbildas i första hjälpen och säkerhet.

Livsmedel

Vi har minskat användningen av nötkött och planerar menyer med säsongens råvaror. Vi föredrar lokala producenter. På våra restauranger bevakar vi aktivt och försöker minska svinnet. Ravintola Trattoria använder applikationen ResQ, genom vilket det är enkelt för våra kunder att spara portioner som annars skulle hamna i papperskorgen.

Plats för bättre val.

Tillbaka till sidan Ansvarstagande i Lahti Seurahuone.